Harald-in-Japan

Sunday, April 09, 2006

Skyskrapor

Dear viewers, it is me Harald Svensson, er kulturstrateg in Japan so to speak. It is a pleasure to inform the audience that jag har bloggat fram en sida till om mitt Japan-äventyr. Mkt nöje.

Jag gillar skyskrapor, det är något mäktigt och fint över dem, det moderna samhällets glaskatedraler. Det är särskilt kul att arkitekterna i många fall fått ta ut svängarna lite i deras designs. I många fall blir ju en hög skyskrapa med "cool" look något av en reklampelare för staden ifråga.

Tokyo har en hel del fina skyskrapor. Ta Roppongi Hills t ex, en modern ny skyskrapa, inte idiothög men fin höjd och mkt läcker design. Inuti komplexet finns kontor, affärer, biografer (som har öppet dygnet runt hela helgerna, för närvarande visas en film med engelsk subtitle, Spirit heter den, en slags action med samurajsvärd, maffian mm).

Bilden nedan visar Roppongi Hills sedd snett nedifrån.
























En annan skyskrapa som jag fattade tycke för är Agota någonting, den ligger nära Tokyo Tower (som kommer senare...). Nästa bild visar den byggnaden när jag var uppe i Tokyo Tower, det är den lite högre skyskrapan av de två om ni förstår vad jag menar. Lägg märke till hur skåran av glas vidgar sig mot toppen, enkel design med kraftfull effekt.
























Här är samma byggnad sedd från marken, läckert är ett ord som ploppar upp i huvudet.
























Nåväl, dessa glaskolosser beskådades som sagt från Tokyo Tower som är 333 meter högt, det är tillåtet att komma upp till 250 meter, vilket jag gjorde, men det var mkt kö och ganska dyrt, men alla turister måste ju bara åka upp till "special section" när man väl är där. När jag var nere på marken och tålmodigt väntade på att köpa biljetter så jag denna skylt (se nedan). Lägg märke till den roliga formuleringen att denna polis här är extra alert (till skillnad mot alla andra slöfockar då kan man undra?, eller att polisen har förmågan att vara väldigt alert men den plockar man bara fram ibland. Det är lite liknande arla-haren som oftast skjuter en i huvudet men ibland i magen). Men just här som sagt är de ta mig fan på hugget!



















Nästa bild visar Tokyo Tower sedd nedifrån.



















Det finns som sagt många höga byggnader i Tokyo, bilden nedan visar en som jag tyckte hade en trevlig form.

























Bilden nedanför har fina färger tycker jag.



















En bild som bara måste med, när jag nu har detta tema med skyskrapor är Sun City, en koloss på 60 våningar, den har ju inte någon speciell design att tala om, men den är satans hög...



















Det kräver en insats att springa runt och titta på alla dessa skyskrapor, därför är det av yttersta vikt att man tar hand om sin kropp och fyller på energidepåerna...



















Jag avslutar denna sida med ett citat från boken "Lyckad nedfrysning av herr Moro":

"Dogmatismen, inte skepticismen är sanningens verkliga fiende". Sug på den ni!

Det var allt för denna gången, eder etnolog i Japan


Harald-san

2 Comments:

  • I Panama kommer man år 2010 ha sju av de tio högsta skyskraporna i Latinamerika!

    För övrigt åt jag Tacos de Chapulines till lunch idag här i Santa Fe, Mexico. Chapulines är helt enkelt gräshoppor! Man får väl plats med en fyrti stycken tvåcentimeters gräshoppor i varje taco, så slår man på mole-sås och guacemole, rullar ihop, tänker "ja va fan!" och så tar men en stor tugga och tuggar jävligt ordentligt och sköljer sedan ner med öl. Så är det! Vad äter ni för äkligt i Japan?

    By Blogger Vardagsmat, at 5:47 PM  

  • Jag tror förresten också att dogmatismen, inte skepticismen är sanningens verkliga fiende. Dogmatismen ifrågasätter ju inte, det gör skepticismen och i och med det så har man en grogrund för sökandet efter svar och inte bara tro att något är sant bara för att någon SÄGER att det är sant.

    By Blogger Vardagsmat, at 5:58 PM  

Post a Comment

<< Home