Harald-in-Japan

Monday, July 04, 2016

Disney Land och Sea

Hej på er kära läsare, nu kommer återigen ett högaktuellt, superinformativt inlägg med sedvanlig gedigen kvalitet. Doktor Svensson ser till sina läsare och har en skrivprocess som alltid garanterar högsta möjliga läsnjutning för de hugade som nätterna igenom om och om igen gråtandes av tacksamhet läser igenom doktorns reseskildringar från det mytomspunna drömlandet i öster.

Med denna blygsamma inledning (doktor Svensson är högst blygsam och förhäver sig aldrig) kommer nu ett inlägg rörande Huddinge-Svenssons eskapader till och från Disney Land och Sea. Det är tredje gången jag besöker Disney och doktorn kan rekommendera det både för ensamma och familjer som besöker Japan. Kommer man ensam så kanske Disney sea är att föredra då det är mer restauranger, kaffeer och fina vandringsstråk här än vad det är i Disney Land. Vi var där tre fulla dagar och spenderade två av dessa på Disney Land och en på Disney Sea. Vi bodde som vanligt på Eurasia som är ett fint hotell som ligger i direkt anknytning till parkerna, på hotellet finns det onsen vilket doktorn såklart nyttjade till fullo. Jag provade både att bada utan alkohol i kroppen och med. Jag vill undersöka hur min upplevelse påverkades med och utan två öl i kroppen och kom fram till att båda funkar! Det beror på ens mood så att säga. För att ni skall få en förståelse för mängden besökare så kan nämnas att den monorail (tåg med Mickey Mouse-öron) som transporterar besökare till och från mestadels Disney Sea, har under åren 2001 till 2007 transporterat i runda tal cirka 100 miljoner besökare. Vi var där under några dagar då det var vanlig vardag och barnen går i skolan, regnvarning etc (men kom lite regn, det var relativt svalt vilket var jätteskönt) men ändå var det 40-50 minuters kö till de populäraste åkattraktionerna. Nedan ser ni en bild och film som illustrerar vår entusiasm inför det kommande besöket.Nedan följer en radda bilder från Disney Land, enjoy!


Bilderna nedan är ifrån när vi besökte Cinderella Castle vilket är ett verkligt sagoslott som man kan förvänta sig. 

Nedan ser ni en film där slottet ovan används som bakgrund för ett ljus- och animeringsspel där man kunde följa t ex Skönheten och Odjurets öde, helt fantastiskt snyggt. Vi såg detta skådespel två gånger!


Två gånger per dag så visas en parad med figurer och vagnar från Disneys garderob, en på dagen och en på kvällen, riktigt fint. Det finns nördar som sätter sig på en filt och har matsäck med sig och helt sonika inväntar paradens ankomst, vilken de kommer se perfekt då de har bästa läge, dock till kostnad av att sitta på asfalten i tre timmar och göra ingenting. Nedan följer en filmsnutt från den nattliga paradversionen, enjoy!


Disney Land kräver skulle jag säga åtminstone två fulla dagar att gå igenom. Det finns en massa attraktioner för barn, mer än vad som finns på Disney Sea. En besvikelse var maten som serverades på restaurangerna, det var ganska dyrt och verkligen små portioner. Jag förstår att Disney vill att man skall spendera så mycket pengar som möjligt, så att man efter maten köper pop corn etc, men lite mer gedigen mat skulle inte skada. Det bästa är att packa väskan full med lite småmat så man kan sätta sig ned och ta en paus och äta lite grand för att fixa till humör och blodsocker. Min favoritattraktion på Disney Land var Haunted Mansion. Man åker i en vagn och beger sig ned i de dödas värld. Förutom fantastiska ljusprojektioner så slogs jag av mängden av figurer eller döda. Det var som om man gradvis fick se mer och mer av de döda. Från en i början relativt blygsam glimt av t ex dansande par tills man kom längst ned i kyrkogården åkandes i sin lilla vagn i det kompakta mörkret, där det exploderade till och man överöstes av haunted souls och var man än tittade så såg man hemska figurer, respekt!

Nedan erbjuds en radda bilder från Disney Sea. Disney sea klarar man av på en dag är doktorns tips. Enjoy!Vi var och hälsade på en kompis till Erina, Yoko. Hon bor med sin amerikanske man Josh i Yokohama. De bjöd på barbeque som avnjöts från deras tomt som erbjuder fin vy över staden. Förutom oss var det en del andra vänner till Erina där med deras respektive. Några som var där, vilka vi dock inte kände, var Nick från nya Zeeland som jag nämnde i förra inlägget. Det tog nästan två timmar att ta sig till Yoko och Josh, så det var lite småjobbigt med hungriga barn, men med lite godis och utlovad mobiltid framöver för Ylva och Julia så gick det hela relativt smärtfritt.Nedan ses en bild på öl från några av Japans mikrobyggerier, riktigt kul att prova dessa öl, goda var de också. Man behöver således inte enbart dricka Asahi, Kirin etc utan doktorn uppmanar Japan-besökare att ta del av mikrobyggeriernas utbud.


Jag avslutar detta inlägg med några bilder från när vi tillsammans med Tatsuaki (Erinas pappa) besökte ett närbeläget tempel. Erinas pappa är 83 år och går utan käpp, han använder ingen medicin och har inga glasögon, respekt! Tatsuaki kommer ibland med förslag på promenader som vi kan göra i närområdet, vilket är tacksamt för då kan man se intressanta saker utan att behöva ge sig ut på Tokyos intensiva tågnät. Enjoy!
Det var allt för doktor Svensson denna gång, ta hand om er så kommer ännu ett inlägg från Samurajernas land inom en snar framtid!
2 Comments:

 • Hej bror,

  Kul att läsa ditt inlägg. Otroligt att svärfar är 83 och inte har glasögon!? Han bär dock hjälm konstant då han i tid och otid går in i väggar och annat. Eller? Hehehe.

  Disney-äventyret såg kul ut. Fina bilder.

  Saludos / Ingemar

  By Blogger Vardagsmat, at 4:02 PM  

 • Halloj bror! Tackar! Hehe, nej ingen hjälm. Idag hängde han med på en lååång promenad till en park, åkte i en svanbåt som han hjälpte till och trampade med, på vägen hem gungade han lite vid en lekplats (men sedan var han trött) 😀

  By Blogger Mr Harry Boy, at 7:57 AM  

Post a Comment

<< Home