Harald-in-Japan

Wednesday, February 27, 2013

En tur till Ikebukuro

Kära ständiga läsare!

Detta inlägg kommer främst handla om vår tur till Ikebukuro som är en hyfsat central plats i Tokyo, där det finns det mesta av det man behöver och inte behöver. Vi kommer också återigen stifta bekantskap med Ylvas och Julias kusiner, då dem kom och besökte oss under några dagar. Men först kan jag säga att äntligen så verkar värmen ha kommit till Gunma! Vi har visserligen skämts bort med sol i överflöd vilket alla nedstämda människor i den kalla nord säkerligen trånar hett efter. Men idag så kom värmen och imorgon skall det bli runt 14 grader vilket låter fantastiskt. Nu får vi bara hoppas att det blåser på ordentligt så att det är sommar om ett par veckor så man kan knalla runt i shorts och korttröja.

En fördel med att träffa en partner från ett annat land är att man får en anledning till att lära sig ett nytt språk (och äta ny god mat, och se nya saker, och träffa nya människor, och ...). Angående det japanska språket så snubblade jag över en sajt där en amerikan(ska) analyserar äldre japanska texter och styckar upp språket i beståndsdelar, bedömer val av ord och partikelbruk mm. Fascinerande och relativt komplex verkar det som. Kolla in den här länken, jag blir imponerad!: http://www.kakekotoba.com

Ok, Ikebukuro var det! Vi åkte ned till Tokyo och sov över på Sunshine Prince Hotell. Det var fullt med folk och mycket jobb att hålla reda på barnen. Åtminstone mycket jobb att hålla koll på Ylva då hon är ytterst mobil. Man måste hela tiden kolla var hon är och vart hon är på väg. Nedan ses hotellet i sin fulla prakt. Det är dock numera över 30 år gammalt och lite slitet måste jag säga, men funkar helt klart.


Julia passade på att kontrollera att telefonen fungerade då vi planerade att beställa in mat framåt småtimmarna:


Och så här ser utsikten ut från fönstret:


En trött Ylva uppe vid "utkiksvåningen" på Prince Hotell, hon vill hemskt gärna ned till hotellrummet och sova!


Nedan ses en film där vi precis ätit gott på en taiwanesisk lunchbuffé. Gott men trångt!


Vi gick runt och tittade i en massa affärer, och en pizzabutik tillagade den här pizzan som bestod av något udda ingredienser:


Vi hann med att besöka en bilutställning också där man bland annat kunde beskåda fartvidunder och testköra simulatorer:



Vi hade stämt träff med Erinas syster och hennes barn som senare på kvällen följde med tillbaka till Shimonita där vi umgicks ett par dagar. Vi passade då på att besöka parken igen och nedan följer lite bilder därifrån, enjoy!





Det finns ett museum som ligger precis vid parken dit vi brukar åka till, som just nu har en utställning om Ultra Man. Ni vet en sådan där låtsasgubbe som har otroliga krafter. Vi var där av en tillfällighet då de öppnade första dagen, då måste ju Doktor Svensson posera med grabbarna:


Jag rundar av med några, som jag tycker, trevliga bilder från lite varstans:







Må gott önskar Doktor Svensson!






6 Comments:

  • Hey, I'm the author of Kakekotoba. Glad to know you're enjoying it. If you're familiar with classical Japanese at all, please be sure to post!

    By Blogger Samir Unni, at 12:19 PM  

  • Hi Samir, yes your work is impressive! Keep it up!

    Cheers
    Harald

    By Blogger Mr Harry Boy, at 4:09 AM  

  • Tjena Harald!

    Mycket roligt att läsa om dina äventyr i österlandet. Din tillvaro verkar minst sagt angenäm. Hur länge dröjer det tills man får höra ditt karaktäristiska kiai på klubben? =) Om du fortfarande är kvar i Japan i mitten av april måste vi mötas upp på en izakaya för några glas sake! Kommer nämligen spendera två veckor i Tokyo.

    / Shodan Jeppsson (den yngre)

    By Anonymous Sebastian Jeppsson, at 4:01 PM  

  • Tjena Sebbe! Vad kul att höra ifrån dig! Ja, jag kan inte klaga på min tillvaro här :-) Vi kommer tillbaka till Svedala i slutet av april, så det borde absolut gå att kunna mötas om det inte är alltför tight inpå avresan hemåt.

    Maila mig på haralds@comhem.se så kan vi hålla kontakten.

    Mata ne!


    Harald-san

    By Blogger Mr Harry Boy, at 5:21 AM  

  • Fint kort på dig och flickorna! I Sverige fortsatt kallt. Fast soligt :-)

    By Blogger Vardagsmat, at 3:09 PM  

  • Bra jobbat Doktorn !

    By Anonymous Magnus, at 11:09 AM  

Post a Comment

<< Home