Harald-in-Japan

Sunday, July 03, 2016

Ueno Zoo

Hej kära läsare! Detta inlägg kommer avrapportera vårt besök till Ueno Zoo. Vi var där för 6 år sedan. Då kommer jag ihåg att jag tyckte det var ok, trevligt etc men nu måste jag ge tummen upp riktigt ordentligt. Vi kom dit lite sent på dagen så vi hann endast med att besöka ena halvan av zoot. Det har vuxit och förutom en massa djur finns det alltid bänkar tillgängliga for trötta ben, glass att köpa och leende personal som svarar på frågor. Inne på zoot var det en avslappnad stämning där folk strövade omkring, så för den jäktade Tokyo-bon så måste Ueno Zoo vara ett välkommet avbrott i vardagen där man kan varva ned. Apropå Tokyo, det som är negativt är mängden människor, t ex idag så besökte vi ett utomhusbad som ligger nära därifrån vi bor. Det tråkiga är dock att hela poolen var fylld med japaner så oavsett var man var så fick man en fot i ansiktet, en badboll i ryggen etc. Vidare så är det ett projekt att ta sig igenom staden med alla tågnät, bussar etc så stressfaktorn byggs upp när man beger sig ut på stadens gator, men det kan ju delvis bero på att jag inte är van vid det. Dock, vi besökte ett par kompisar till Erina på en grillning och där var det en person från Nya Zeeland som bor i Tokyo med fru och barn och han hävdade bestämt att han måste lämna Tokyo minst en gång per år for att inte bli tokig. Han tog säkert i, men det ligger något i det att man vill ha en lugnare miljö som ombyte ibland. Det som är bra med Tokyo är alla affärer och allt att se. For mig som Gaijin så är ju enbart ett besök i en affär roligt då man kan se alla produkter etc.

Hur som haver, nedan följer ett gäng bilder från vårt besök på Ueno Zoo, enjoy!


Jag är svag for rovfåglar, deras snudd på förakt for omgivningen som formuleras med deras skarpa blick är otroligt att skåda. Denna stora fågel på bilden var tillsammans med gorillan nedan mina starkaste intryck från zoo-besöket.


Den imponerande silverryggen nedan gjorde en styrkedemonstration för att sätta skräck i eventuella mindre hannar som kan ha planer på att ta honorna ifrån honom. Det var mäktigt att se den stora hanen ställa sig upp med sin otroligt breda rygg och svällande axlar, greppa tag i en lian och rusa runt en stor sten. Man skulle vara totalt chanslös om man ställdes öga mot öga med en sådan best. Respekt!
Filmen nedan visar hur en hungrig vit uggla går och hämtar sin lunch (i form av en avlivad mus).Efter vi gått ut från zoot så skall ni inte tro att man enbart går hem. Nejdå, då serverades det scenframträdanden med mestadels unga tjejer som sjöng. Det var massa folk som tittade på, däribland hängivna fans som kunde varenda ord i låtarna, de sjöng med, hurrade och slog med armarna i luften. Det var snudd på sjukt hur mycket de dyrkade sina sångfåglar. Efter låten var klar blev de som förbytta, torkade sina pannor, talade lågmält med sina kompisar om morgondagens åtaganden och skiljdes för dagen. Weird! Nedan följer två filmer som visar scenframträdande och fansframträdande. Enjoy!

Jag avslutar detta inlägg med en bild på en japansk politiker som vill att ni lägger er röst på honom, vilket charmtroll!


Ha det så bra i sommarvärmen önskar doktor Svensson!


0 Comments:

Post a Comment

<< Home