Harald-in-Japan

Saturday, June 30, 2018

Tillbaka i Japan!

Konnichiwa kära läsare! Doktor Svensson är återigen i Japan på sommarsemester. Jag har saknat Japan och det känns bra att vara här igen. Vädret är varmt med härliga varma kvällar. Regnperioden har slutat ovanligt tidigt men det är inget vi sörjer för fuktigheten minskar ju då vilket är skönt. Temperaturen ligger på typ 32 till 34 grader, trevligt. Barnen har sett fram emot att träffa mormor och morfar och sina kusiner, kul också för Erina att återse nära och kära samt sitt hemland. Vi kommer mestadels att vara i Meguro, men även i Shimonita samt besöka Erinas syster med familj några dagar. En utflykt vi ser fram emot är Disney Land och Disney Sea. Vi kommer bo på EurAsia med dess fina onsen.

Nedan kommer några bilder från våra första dagar här. Det är lite som vanligt, fina hus, bilar och hundar. Enjoy!

Här ser vi Emi, kusin till Julia och Ylva. Hon bor precis bredvid oss så barnen kan leka med henne ofta, jättekul!

Här är en fin bild på Hana-chan, mormor och morfars hund. Hon har hunnit bli åtta år nu. Det är en riktigt snäll hund som låter barnen göra nästan vad som helst med henne.

En fin Toyota Land Cruiser, en ikon på vägarna.

Nedan ser ni oss med Hakan, en turk som bor i Japan. Han säljer mattor och lampor. Han gav barnen presenter, det var trevligt att återse Hakan!


När vi promenerade hem en kväll stötte vi på det här fina huset, det ser riktigt mysigt ut tycker jag. Trä ger en varm känsla, annars är det flesta husen här gjorda i betong, antagligen för att kunna hantera jordbävningar på ett bra sätt.Vi besökte varuhuset Eon, gamla Daie. Vi provlåg en säng där madrassen är gjord av det nya materialet air weave. Air weave består av tunna plasttrådar som är behandlade på något smart sätt. Air weave ger en riktigt fast känsla som de flesta av de japanska sängarna. Det var skönt att ligga på. Air weave skall också vara luftigt och ta bort svett etc.

Japanska hus har ofta små fönster, till skillnad från moderna hus i Sverige. Japaner vill vara i fred!

Nedan ser vi en bild på en hund som dök upp oväntat, han var på sin vakt!

Vi besökte Josh och Yoko, kompisar till Erina. Det bjöds på grillning och trevligt sällskap. Nedan kommer lite bilder och filmer från detta trevliga besök, enjoy!

Josh och Yoko har fått nya hyresgäster. Jag fotade deras parningsakt. Dessa rackare flyger också vilket visas senare i en film, roliga krabater.


Här visas den flygande holländaren, nej jag menar The Beetle Menace, enjoy!

Jag avslutar inlägget som vanligt med roliga och fina bilder:På återseende kära läsare. Until next time, keep up the good work!

2 Comments:

 • Härliga betraktelser, Kul att läsa och kul att se fotografierna från over there.

  Saludos / Ingemar

  By Anonymous Anonymous, at 2:31 PM  

 • Tjena bror! Jag trivs i Japan, barnen lär sig japanska varje dag. Ylva kan ju japanska redan men Julia snappar upp språket otroligt snabbt.

  Snart kommer nytt blogginlägg!


  Harald

  By Blogger Mr Harry Boy, at 12:39 AM  

Post a Comment

<< Home