Harald-in-Japan

Friday, July 20, 2018

Shimonita

Hej på er mina kära läsare, Doktor Svensson med familj har besökt Shimonita, vilket detta inlägg kommer att handla om. Jag har sagt det förut men det tåls att upprepa. Tokyo och Shimonita är en perfekt kombo, i den meningen att Tokyo kan ibland bli väl intensivt med allt utbud och alla människor, då är det perfekt att åka upp i bergen till Shimonita där allt är lite långsammare, folk är lite äldre, vägarna är lite bredare. Ja allt är helt enkelt lite lugnare och inte så mycket folk. Om jag skulle bo i Japan så är Shimonita det perfekta sommarhuset dit man kan dra med familjen över helgen och mysa.

Vad hände då i Shimonita, jo det började med att vi insåg att vi inte hade något vatten. Vattenpumpen hade fryst sönder under vintern, som var ovanligt kall, så vi fick tillkalla Sato-san som kom och fixade detta. Miyoko-san, Erinas mamma, var och pratade med Sato-san och dessvärre ramlade hon omkull bland ledningar och bråte och bröt av två revben. Sjukhusvården för pensionärer i Japan är inte dålig. Röntgen, läkarbesök, korsett samt medicin kostade Miyoko-san 120 kr, gamla betalar endast 10 procent av den egentliga kostnaden. Inte illa. Vi tar en sak i sänder dock, nedan kommer en bild på nämnda Sato-san som jobbar med vattenpumpen.

Nedan ses en bild på doktorn, Erina och Tsunesusaku-san. Han är pappa till Nobuo-san som är Erinas kusin. Tsunesusaku-san är 90 år, bor själv, gillar att dricka och skrattar ofta. Det var kul att prata med honom. Han var och hälsade på och lämnade potatis till Masei-san som är Erinas moster. Jag är till vänster på bilden.

Vi var och hälsade på hos Eichan som är Erinas morbror, han är riktigt trevlig och bjöd på mat och dryck. Han lånade ut sin bil till oss under vår vistelse i Shimonita, vilket uppskattades mycket av oss. Nedan följer bilder och filmer runt detta besök samt naturen i Shimonita.

I filmen nedan kan man se ett par hus som har solceller på taket. I Japan är detta ett smart val, då solen tokflödar med sina strålar under fyra månader.


Vi var och besökte ett museum som avhandlar människans ursprung, jordens bildande samt hur vi skall ta hand om vår planet för att överleva i längden. Triviala ämnen således. Vi besökte detta museum för några år sedan, det hade gjorts lite ändringar och det var kul att vara där igen. Sommarlovet för barn har inte börjat ännu samt att det var en vardag så det var lite folk. Vi fick en privat visning av en guide, lyxigt. 


Nedan ses en bild på Eichans bil, en 14 år gammal Toyota men går som en klocka, men nästa år skall bilen bytas ut tydligen. Toyota gör himla bra bilar och sängar också förresten, jag sov som en kung på Nihon-bed under vår tid i Shimonita, bil och sängar syns nedan.


Vi hann även med ett besök till Miyuki-san som har bott bredvid huset i Shimonita. Hon och hennes man har byggt ett nytt hus, så det var intressant att se, fint hus och ett trevligt besök! 
Jag besökte i vanlig ordning Arafune onsen, det var mycket trevligt och efter badandet åt jag god mat. En äldre dam som jobbade där kom med en tallrik med ett par extra köttskivor, service sa hon. Tackarrrrrr, säger doktorn.
Nedan syns en bild på Erina, våra barn, Erinas mamma samt Masei-san, Erinas moster.

Jag avslutar detta inlägg som vanligt med en radda stilla samt rörliga bilder från vårt trevliga besök i Shimonita.Därmed avslutas detta inlägg, må väl och ta hand om er önskar Doktor Svensson.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home