Harald-in-Japan

Tuesday, June 21, 2022

Tillbaka i Japan, äntligen!

 Fyra år sedan sist, men äntligen är vi tillbaka. Doktor Svensson kommer med sedvanlig precision leverera kvalitetsinlägg åt sina följare som längtat och trängtat efter dessa inlägg. Jag förstår detta och kommer tillgodose era behov. Ni som skall till Japan tänk på följande: fixa pass, fixa visum, fixa pcr-test med japanskt intyg, ladda ned My SOS-app och ladda in data, se till att färgen visar blått (blå färg innebär "fast track" både vid flyg och inträde i Japan), boka taxi till Arlanda i tid! När vi skulle boka taxi fanns inga bilar lediga, kaos!, men tur att man har bra kompisar som hjälper till, tack Wille-san!) 

Vi började vår färd med en aningen kaotisk situation pa Arlanda där vi fick stå länge i kön till bagageinlämningen. Det förekom lite utbrott i kön när några försökte tränga sig men totalt sett gick det smidigt. Vi kom precis ombord på planet när det stod "last call" "go onboard now" etc. Filmsnutten nedan visar alla glada människor i kön runt 06:00 på morgonen:



Efter en del stress kunde vi lämna in bagaget och hinna med flyget till Frankfurt, nedan ses mina döttrar och vackra hustru innan påstigning till Frankfurt:



I Frankfurt var det glada miner då vår resa var igång, vi åt ett par inte alltför goda korvar med öl, serverade av trött personal men snart skulle vi anlända till Japan, där kunden är i centrum, underbart. Vi fick perfekta platser på flyget till Japan, framme vid väggen så att säga där benutrymmet är typ 2 meter, lovely. Nedan följer bilder på vår resa till Haneda airport, enjoy:





Jag kunde sova ett par timmar på flyget så jag var ganska ok när vi landade, vilken känsla att beträda japansk mark igen! I Haneda så var det lite folk, inte många utlänningar då man behöver visum för att komma in i landet. En hund som jobbade plikttroget åt den japanska staten markerade en av våra väskor som visade sig innehålla frukt, citron etc som vi tänkte ge till Erinas föräldrar men tji fick vi. Dock slapp vi fängelse utan allt avhandlades under muntra tillrop och respekt mellan inblandade parter. En av väskorna stannade dock kvar i Frankfurt men den har nu levererats, gratis såklart, till oss. Igår var de här men plingade på på fel dörr så de åkte tillbaka med väskan. Idag kom de tillbaka igen och lämnade väskan och bad om ursäkt, bockandes, allt utan kostnad för oss. Skulle detta vara i Sverige så hade man själv fått jaga väskan samt åka till Arlanda och hämta upp den, just saying.

Nedan följer bilder på Erinas föräldrar, deras hund Hana-chan som hunnit bli 12 år tror jag, deras hus och omgivning. Vi bor på övre plan, fem rum med badkar och kök etc för oss själva, vilken lyx. Högst upp är en terass med makalös utsikt över Tokyo. På denna terass tränar jag karate, smidigt. En kul sak är att Erinas systers dotter bor i egen lägenhet i detta hus så våra barn kan umgås med sin kusin, kul! Nedan följer en radda bilder, enjoy:










Bilden ovan avser naturligtvis,vilket den bildade redan insett, min frus familjenamn: Yasukawa (peaceful river).

Nedan får ni kära läsare ta del av den magnifika vyn över Tokyo, sett från ovan nämnda terass:



Jag avslutar detta inlägg med lite roligheter. När jag strosade runt i en närbelägen park blev man som besökare varnad för kråkor, inte bara vilken fågel som helst utan just specifikt dessa lömska kråkor. Ha de så bra så kommer snart ett nytt rykande färskt inlägg från doktor Svensson. Allt gott!















10 Comments:

  • Härliga bilder och att resan gick bra!
    Kollgegan Annika

    By Anonymous Annika, at 2:50 AM  

  • Tackar Annika!

    By Blogger Mr Harry Boy, at 3:51 AM  

  • Golvet på terrassen ser ut att vara våt? Är det inte halt? Tänk på att doktorn närmar sig 50!

    By Anonymous Anonymous, at 2:58 PM  

  • Ingen fara, jag kommer använda mig av skor framöver när jag tränar. Fotsulorna blev kolsvarta efter träningspasset. Vem är det som undrar?

    By Blogger Mr Harry Boy, at 5:11 PM  

  • Golvet var för övrigt inte vått alls utan snarare tvärtom!

    By Blogger Mr Harry Boy, at 6:02 PM  

  • Äntligen! Som jag längtat efter dessa inlägg 👍 Ha det kul i Japan

    By Anonymous Anonymous, at 12:38 AM  

  • /Storebror

    By Anonymous Anonymous, at 12:38 AM  

  • Tackar storebror, fler kommer!

    By Blogger Mr Harry Boy, at 10:14 PM  

  • Vad kul att läsa om er resa och att se så fina bilder även på Erinas föräldrar!

    By Anonymous ”Ingemars Malin”, at 2:28 AM  

  • Hej Malin och tack!

    By Blogger Mr Harry Boy, at 3:58 AM  

Post a Comment

<< Home