Harald-in-Japan

Wednesday, July 06, 2022

Bad och sushi i Meguro

 Detta inlägg kommer handla om vårt besök till en utomhuspool i Meguro med därpå följande sushirestaurangbesök. Vi "hängde" i Meguro och slappade och njöt som man skall under sin semester. På väg till poolen ifråga använde vi buss som transportmedel. Busstationen är belägen typ 70 meter därifrån vi bor och är startstation så att säga så man får alltid en plats för sig själv vilket är trevligt. Jag noterade hur väluppfostrade japanska barn var när de gick på bussen. Sex knoddar med mössor och skolväskor satte sig helt tyst, och pratade därefter i en lugn ton och skötte sig om man så säger. Det är såklart inte bara barnen som uppför sig utan även vuxna. Man hälsar på varandra, bockar lite och det är en trygg känsla när man går omkring på kvällarna. Ta bara en sådan sak att folk inte behöver låsa sina cyklar när de handlar i affären t ex. Folk stjäl den inte utan respekterar andras egendomar. Här har Sverige något att lära. Däremot har vi svenskar föräldraledighet, lång semester och skattefinansierad eftergymnasial utbildning etc vilket inte Japan har, så det är plus och minus som med allt. Med dessa visa ord är det dags att visa lite bilder från vår dag i Meguro. Efter alla dessa år jag varit i Japan så är detta ett ställe där jag känner mig lite hemma faktiskt.




Efter ett skönt bad så gjorde vi ett besök till en butik för att inhandla munskydd. Där fanns det bland annat också produkter som hjälper damerna att behålla önskade kroppsformer:



I Meguro-stationen finns det ett köpcenter där man kan inhandla denna fina yukata som visas nedan. Just denna typ av yukata är extra dyr då tillverkningsprocessen är omständig. Processen ifråga heter shiborizome. Man syr med vit tråd över vissa områden. Efter detta så sprättas delar av denna vita tråd bort för att framhäva ett mönster, en slags tygvaskning alltså. Sy dit, ta bort. men fint blir det:



För den intresserade som undrar hur en yukata bärs upp erbjuds följande djupdykning inom ämnet: https://yukatamusubi.com/english-kitsuke-yukata/.

 Skyltdockan nedan visar med all tydlighet hur byxan ifråga sitter på en bakdel:


Vanliga chips är för pöbeln. Potatisen skall vara kokad för hand, det är mumma det:




Julia tar en break och vilar lite grand:


Mysig gata som leder till Meguro station. Utbudet av trevliga små restauranger är snudd på oändligt. Fiskarna nedan är av den berömda giftiga sorten som anses vara en delikatess. Den måste dock fileas på rätt sätt för att undvika giftet.




Sushidags! Vi besökte en trevlig restaurang precis vid Meguro station. Rullband med automatiskt robotiserad leverans av sushin bestod den tekniska lösningen av, där man via en datorskärm beställde kontinuerligt det man ville äta:









33 tallrikar blev det:



En rolig dag i våra liv! Jag avslutar inlägget med lite blandade bilder, enjoy:





Ha det så bra! Edert språkrör i Japan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home