Harald-in-Japan

Sunday, July 03, 2022

Besöka en vän

Hallå i etern! Det är er kompetente guide i Tokyo-djungeln, doktor Svensson, som återigen med sedvanlig kvalitet levererar ett inlägg om våra äventyr i Japan. Detta inlägg kommer avhandla vår träff med Erinas kompis Saori-san och hennes familj. Maken är en trevlig person och kör sitt eget bolag som är aktivt inom arkitektbranschen. Han var på affärsresa till Osaka men anlände till deras lägenhet på eftermiddagen så vi hann träffa honom också. Han har ett uppdrag mot en svensk kund vilket är roligt. Nedan ses lite bilder från vårt besök. Deras dotter, Hina, har vuxit hon med, kul att prata med henne. Apropå prata så har våra barn lärt sig bissart mycket japanska. Det är imponerande att notera, på nästan daglig basis, hur de mer och mer börjar bemästra det japanska språket. Saori-sans lägenhet ligger sju stationer bort från Okayama station och där finns shopping center etc så förutom att träffa Saori med familj så kunde vi strosa runt och titta i affärer.



Saoris granne tog kortet ovan. det visade sig att han är en skådespelare och kan ses i japansk tv, trevligt att träffa en kändis!


Många våningar blir det... I detta hus bor dock inte Saori-san utan de bor i ett trevåningshus nära en flod, mycket fint.


Hunden Cherry är numera 12 år. Hon har alltid haft en lättänd personlighet med skarpa makeringar värda en chiwava. Nu har hon dock lugnat ned sig, jag höll henne i famnen till och med.


Jag avslutar inlägget med lite fina bilder från vårt besök och hemfärd, enjoy:









Ta det lugnt! Ödmjukt, eder doktor i Japan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home