Harald-in-Japan

Friday, July 08, 2022

Shibuya

 Mina bästa läsare! Den enorma värmebölja som svävat över Tokyo med omnejd verkar nu ha bedarrat. Det är delvis molnigt och inte alls lika varmt, vilket uppskattas av doktor Svensson. Vi tog tillfället i akt att igår bege oss till Shibuya som ligger 13 minuter med tåg ifrån Doritsudaigaku-stationen. På väg till stationen stannade vi vid den skola Erina gick vid när hon var ett barn, Ylva har gått där någon vecka och vi ville kolla om Julia kunde gå där också några dagar. Det visade sig dock att aktuell årskull redan var full (vilket betydde i detta fall 40 barn) och det fanns inte utrymme att stoppa in ett barn till. Vi hade ju mest tänkt att det skulle varit roligt för Julia att prata japanska, träffa andra barn etc. Huruvida skolans mål att förse varje barn med utbildande information lyckades eller ej var för oss underordnat, men som vanligt hatten av för den japanska stukturen och disciplinen. De bedömde att de inte kunde ge Julia adekvat utbildning så svaret blev dessvärre nekande men hon var välkommen nästa år.

Nog om detta och låt oss fördjupa oss i vårt besök till Shibuya, detta kluster av affärer, restauranger, high-tech etc etc. Jag gillar Shibuya, det är avslappnat, massa människor och det finns mycket god mat vilket redovisas senare i inlägget. Här kommer lite bilder och en film som ramar in känslan av Shibuya:


Shibuyavy under dagen:


Samma vy under kvällen:


Det legendariska "Shibuya crossing" fylld med inte så mycket människor men lite i alla fall!



Jag hittade en kompis med samma smak av kläder som jag har. Han sa inte mycket men ibland är ord överflödiga:


Heja Sverige, IKEA finns i Shibuya och även företaget med namnet ÅLAND. Jag var dock inte på det klara vad företaget ifråga säljer, kläder antagligen:



Vi shoppade runt lite, inhandlade diverse atteraljer. Barnen fastnade vid sminkavdelningen på företaget Lofts.


Efter att ha knallat runt en god stund så var hela familjen hungrig. Vi landade i en suverän izakaya som heter Tengu. Izakaya är den japanska varianten av den spanska tappasen där man, kontinuerligt, beställer in smårätter, äter, pratar och har en trevlig stund. Det var otroligt gott och vi hade trevligt vilket bilderna nedan skvallrar om:












Nedan visas två produkter ur det eminenta bolaget Lofts produktsortiment. En bild visar hur man kan skala av lager av tungan för att lukta bättre ur munhålan, jag tror att denna uppfinning även finns i Sverige. Den andra bilden visar hur man kan göra sina tänder vitare, på egen hand. Det ser ju onekligen lockande ut, NOT:



Jag avslutar inlägget med en bild på den berömda Akitan Hachiko som under en lång tid varje dag satt väntandes på sin husse vid Shibuya station, ovetandes om att husse ifråga dött. Det var en fin kväll, lugnt och behagligt.



Ha det så bra önskar doktor Svensson!








3 Comments:

  • Jag läser alla inlägg med stor behållning och gläds åt din familjs aktiviteter! Lägger till Tengu i min svällande mapp med kartnålar på Google Maps inför japanresan i november!

    By Blogger David, at 12:55 AM  

  • Hej David! Kul att höra. Tengu är magiskt bra, rejäl air cooler har de också. Vi var i Shibuya en gång till, finns hur mycket som helst att göra.

    By Blogger Mr Harry Boy, at 10:09 PM  

  • Det förstår jag! Inte jätteliten stadsdel... Lite större än Huddinge ju!

    By Blogger David, at 8:36 AM  

Post a Comment

<< Home